2010. január 8., péntek

Mandulás keksz

Húsz deka liszt, tizenöt deka cukor, két sütőpor, húsz deka darált dió, két vanilin cukor és három darab tojás...Tojás...hm...na itt lettem bajban, azt hittem a rengeteg tojásból ami nemrég még megvolt az most is meg lesz...de nem...nagy a család...:) Szóval miután összekvertem mindent akkor láttam meg hogy össz-vissz egy darab tojás van a hűtőben! Szóval mindennek vettem a felét és hozzáadtam az egy darab tojást. A tetejét pedig megszórtam tört mandulával. Mialatt sült a keksz csináltam hozzá házi kakaókrémet. Fél liter tej, három ek. kakaópor, egy vanilin cukor, négy ek. cukor és három ek. liszt, ezeket összefőzve már kész is a sűrű kakaókrém. Ebbe kell belemártogatni a kekszvégeket.

 


Ennyi...:)

2 megjegyzés:

  1. Istenien nez ki..szivem szerint azonnal megprobalnam rekrealni csak sajnos hasonlokeppen az eves, tulzott szenvedelyem (talan csak volt) s most nem mernek megkockaztatni egy visszaesest kivalto mennyei elvezetet ;)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés