Ma gnocchi-t és csirkemellet csináltam. A családom és egy barátom Gabi szerint nagyon finom lett.
Egyszerűen elkészíthető mindkét étel. A gnocchi-t kifőzöd lobogó vízben öt perc alatt. A serpenyőben pirítasz egy kis lilahagymát kicsi vajon és olíva olajon. Ha üvegesre párolódott hozzáöntesz két-három dl tejszínszt és kislángon összefőzöd. Ha már rottyant egy párat elkezded belereszelni a füstölt sajtokat, folyamatosan kevergetve krémesre főzöd. A gombával ugynúgy kell bánni mint ezzel csak a tejszínt kihagyod és megvárod amíg a levét teljesen kiengedi. Ha ez megvan válaszd szét a hagymáktól és csak az apró gombafejeket egy pici vajon forró serpenyőben pirosasra süsd. A szószt összekevered a gnocchi-val és rászóród a sült gombafejeket.
Hát így:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágod bekened mindkét oldalát olíva olajjal és frissen őrölt borssal, chilivel aztán vékonyan bekened egy kis dijoni mustárral. Ezután tedd be egy órára befóliázva a hűtőbe hogy egy kicsit összeérjen. Aztán a szeleteket kend be fetakival, reszelj rá füstölt sajtokat és tekerd fel a csirkemelleket és szúrd át egy fa pálcikával, hogy a tekercsek ne essenek szét. Fólia alatt tedd be az előmelegített sütőbe és süsd húsz percet, ezután vedd le róla a fóliát csepegtesd meg egy kis olíva olajjal és rakd vissza sütni szintén körülbelül húsz percre, de folyamatosan figyeld nehogy elégjenek a tekercsek.
Sikert arattak:
Jó étvágyat! :)
2009. december 16., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
sajnos én csak nézegetni tudom ezt a
VálaszTörlésFINOMSÁGOT.....