2009. december 16., szerda

Gnocchi és csirkemell tekercsek

Ma gnocchi-t és csirkemellet csináltam.  A családom és egy barátom Gabi szerint nagyon finom lett.
Egyszerűen elkészíthető mindkét étel.  A gnocchi-t kifőzöd lobogó vízben öt perc alatt.  A serpenyőben pirítasz egy kis lilahagymát kicsi vajon és olíva olajon.  Ha üvegesre párolódott hozzáöntesz két-három dl tejszínszt és kislángon összefőzöd.  Ha már rottyant egy párat elkezded belereszelni a füstölt sajtokat, folyamatosan kevergetve krémesre főzöd.  A gombával ugynúgy kell bánni mint ezzel csak a tejszínt kihagyod és megvárod amíg a levét teljesen kiengedi.  Ha ez megvan válaszd szét a hagymáktól és csak az apró gombafejeket egy pici vajon forró serpenyőben pirosasra süsd.  A szószt összekevered a gnocchi-val és rászóród a sült gombafejeket.
Hát így:

Image Hosted by ImageShack.us

A csirkemelleket vékony szeletekre vágod bekened mindkét oldalát olíva olajjal és frissen őrölt borssal, chilivel aztán vékonyan bekened egy kis dijoni mustárral.  Ezután tedd be egy órára befóliázva a hűtőbe hogy egy kicsit összeérjen.  Aztán a szeleteket kend be fetakival, reszelj rá füstölt sajtokat és tekerd fel a csirkemelleket és szúrd át egy fa pálcikával, hogy a tekercsek ne essenek szét.  Fólia alatt tedd be az előmelegített sütőbe és süsd húsz percet, ezután vedd le róla a fóliát csepegtesd meg egy kis olíva olajjal és rakd vissza sütni szintén körülbelül húsz percre, de folyamatosan figyeld nehogy elégjenek a tekercsek.
Sikert arattak:

Image Hosted by ImageShack.us

Jó étvágyat! :)

1 megjegyzés: