2009. december 25., péntek

Tonhalas-gombás gnocchi mascarponés szószban

Először is mindenkinek nagyon boldog karácsonyt szeretnék kívánni!

Ma megint a kedvencemet csináltam. Az a jó a gnocchiban, hogy tényleg nagyon gyorsan elkészíthető és bárhogy variálható. Adhatsz hozzá akármit amit szeretsz. Ha zöldséggel szeretnéd akkor azzal, ha hússal készíted azzal is kiváló. Én a sajtokat imádom és a gombát, a halak közül pedig a tonhalat leginkább.
Így fest:

Image Hosted by ImageShack.us

Hozzávalók:

1 doboz mascarpone sajtkrém
2 dl tejszín
1/2 kg gomba ( bármilyen, én barna csiperkével szeretem)
10 dkg karaván sajt
10 dkg füstölt
 tonhal olajban
1/2 kg gnocchi
2 fej fehér hagyma
olíva olaj
vaj
fűszerek ( bazsalikom, kakukkfű, fehérbors, chili, kurkuma) az utóbbi adja ezt a szép sárga színt

Megpirítod a hagymát az olíva olajon, hozzá adod a gombát és megpárolod, ha kiengedte a levét kicsit megpirítod. Hozzá öntöd a tejszín felét és hagyod hogy összeforrjanak utána hozzá öntöd a másik felét is és belereszeled a sajtokat ezt addig főzöd ameddig sűrűbb nem lesz majd hozzáadod a mascarpone krémet.
Egy kicsit összerottyantod őket és a szószod már kész is! A gnocchi-t pedig megfőzöd lobogó vízben 3-4 percig és ráöntöd a szószt. Ezt pedig megszórod egy kis tonhallal. Ennyi...

1 megjegyzés: